Brief aan twee Tweede Kamerleden

Ik zag een kans en stuurde een brief op 11 februari jl. Zal er een reactie komen?

……………………………………………………………………………………………………………….

Onderwerp: ambtsmisdrijf – overheid kijkt weg van auditief geweld Lees verder

Geplaatst in nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Brief aan twee Tweede Kamerleden

Uitgeprobeerd: Calmer oordopjes

Periode: een week in juli 2020

Deze in-ear oordopjes zijn ontwikkeld om geluidsbeleving nog mooier te maken en stress in je gehoor/leven te verminderen. Je kunt ze (ook) dragen onder een over-ear koptelefoon. Ze voorkomen ‘rond zingen’ van geluid in je oren.

Bij toeval bleken ze voor een aantal mensen met Tinnitus gunstig uit te pakken. De Tinnitus geluiden, andere geluiden dan Bromtoon geluiden, werden door de dopjes iets ‘bijgesteld’ en zo draaglijker. Lees verder

Geplaatst in nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Uitgeprobeerd: Calmer oordopjes

Vooruitgang?

Overweging…nu er steeds meer Lfg is en komt, zou je dan niet mogen verwachten dat frequenties elkaar uitdoven? Anti-geluid worden voor elkaar? Helaas gebeurt dat niet of nog niet. Lees verder

Geplaatst in nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Vooruitgang?

Landelijke media dag over Bromtonen

Om in de agenda zetten:

Vrijdag 27 december 2019 is er een landelijke media dag over de groeiende hinder van laagfrequent- en infrasoon geluid. RIVM onderzoek in 2018 wees uit dat er toen al 1,3 miljoen mensen waren in ons land die Bromtoon hinder hadden, waarvan 2% ernstig. De NOS en regionale omroepen besteden uitgebreid aandacht aan het onderwerp. Lees verder

Geplaatst in nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Landelijke media dag over Bromtonen

Stilte maken voor korte tijd

Ontdekking door experimenteren (probeer ook…) Lees verder

Geplaatst in nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Stilte maken voor korte tijd

Hoe een kies een bron vangt

Na meervoudig tandartsbezoek raakte ik behept met aangezichtspijn/zenuwpijn. Dat is bepaald geen pretje, naarstig zoeken naar remedie dus. EN zoeken naar een bron … want ik merkte correlatie op tussen aanzwellen van de pijn en aanzwellen of veranderen van Brom.

Om een lang verhaal kort te maken: ik vond mijn bron of in ieder geval de bron die de aangezichtspijn verergerde: gastransport. Via deze website kon ik precies het transport volgen en die correlatie zien: https://www.bblcompany.com/operational-data/current-flow

Ik zie op de Lotgenotengroep regelmatig staan: gas gaat eraf maar die gaswinning wordt verplaatst van Groningen naar Friesland en Drenthe. Is de verergering van Brom, de afgelopen weken hier in Drenthe, daar nu al aan te danken? Zie de maand december…De dips die u ziet in die maand in bovenstaande grafiek vallen in de nacht.

Als u de website opent, ziet u bovenaan de grafiekpagina data staan … die kunt u zelf veranderen en daardoor dan periodes overzien. Klik op de datum en er rolt een cijferlijst uit waaruit u kiest. Vervolgens klikken op Show data. Wie weet, vindt u uw eigen bron nu ook? En wie weet ook niet. Er zijn meerdere bronnen, dat weten we al.

Sterkte met uw situatie.

Geplaatst in nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Hoe een kies een bron vangt

DNRS levenslang?

6 Maanden zijn verstreken, de tijd die staat voor succesvol kunnen afronden van de training die Dynamic Neuro Retraining System (DNRS) heet. Heeft dit programma mij verlost van Bromtonen? Neen, helaas niet. Gezien de vele jubelende succesfilmpjes en ook gezien de match van de visie met mijn levensgeschiedenis had ik daar wel op gehoopt. Niet verlost maar wel heb ik heel af en toe afwezigheid van Brom opgemerkt. Altijd op momenten dat ik intensief (fysiek)bezig was en altijd als Brom zich überhaupt zachter liet horen en voelen. Komt die afwezigheid dan door dit oefenprogramma of hadden deze momenten zich anders ook voorgedaan? Ik weet ’t niet.

De hamvraag: ‘Heeft het ervaren van laagfrequent geluiddaad werkelijk te maken met een op hol geslagen Limbisch (zenuw)stelsel?’, kan ik, op basis van mijn ervaringen met DNRS tot op heden, helaas niet beantwoorden. Aan aannames hebben we niets, er is serieus onderzoek voor nodig. In ieder geval: een duidelijke omslag kwam er niet.

Zelf uitproberen?
Gaat u het DNRSystem nu zelf uitproberen? Mijn hinder is ernstig, 24 uur per dag en al 8 jaar aaneen binnenkort. Misschien is uw hinder veel minder langdurig en minder intensief? Iedere gehinderde is een ander mens met andere gevoeligheid, waarneming, andere inzet en andere helingscapaciteit (is er iets te helen?). Dat het mij niet gelukt is eraf te komen, wil niet zeggen dat het u niet lukt?

Bootcamp of thuis?
Mijn indruk is dat de training eigenlijk bedoeld is als intensieve indoor therapie onder groepsbegeleiding (op de website ook Bootcamp genoemd) en dat ‘ie door veel mensen uiteindelijk gekocht wordt als outdoor en individueel, namelijk voor thuis. Mij kwam ter ore dat er binnen redelijke termijn een DNRS ervaringsdeskundige trainster beschikbaar komt in Nederland. Ze volgt nu de docenten opleiding/cursus. Mocht u deze training overwegen dan zou ik daarop wachten. Mogelijk een grotere kans van slagen dan?

Hieronder (ook al bekende) persoonlijke ervaringen om misschien in uw overwegingen mee te nemen:

In je eentje is ’t moeilijk vol te houden als succes uitblijft. De focus op de instructies houden, is, onder het akoestisch gewelden dat wat dat met je doet, niet eenvoudig. Regelmatig gewoon onmogelijk maar…dat hangt natuurlijk af van de persoonlijke mate van hinder.

Grenzen verleggen, ik noemde het in eerdere berichten ook al, kan met Bromtonen niet. Dat is wel een essentieel onderdeel van het programma. Er is geen veilige stille plek te maken van waaruit je de tolerantie langzaam opbouwen kunt. En dan ook de onzekerheid: hoe raadzaam is tolerantie kweken voor laagfrequent geluid? Frequenties die overeenkomen met lichaamseigen frequenties die allerlei (vitale) functies in ons lichaam aansturen?

Ik raakte niet overtuigd van: ‘Loslaten’….ondanks ervaren van (ernstige) bedreiging van je leven en concrete ziekteverschijnselen. Al bedacht ik honderd keer vriendelijk: ‘Laat maar los, ik ben dit zelf’ (zoals de training immers oppert: u heeft een op hol geslagen Limbisch stelsel), ergens diep in mij liet iets niet los. Dat diepere laat zich niet voor de gek houden? Of ben ik gewoon niet moedig genoeg?

Ook raakte ik niet ten diepste overtuigd door één van de (belangrijke) CD’s waarop een hypnotiserende sessie wordt ingesproken. ‘Vertrouw op je eigen systeem, dat weet precies te doen wat je nodig hebt’ terwijl het in de visie juist gaat over een op hol geslagen systeem in jou. Hoe kun je je eigen systeem vertrouwen als dat je juist in ditzelfde geval in de steek gelaten heeft?

Verder vraagt de training uw volledige aandacht: ‘Maak dit programma je prioriteit voor de komende tijd’. Maar het leven gaat door. Dat van u ook. Man en ik zijn verhuisd het afgelopen half jaar en druk doende met renovatie van ’t nieuwe fijne huis (met Bromtonen). U heeft misschien een gezin? Een baan of beiden? Lukt het u om DNRS tot hoogste prioriteit te maken?

Bijzonder programma
Afijn, het was een hele worsteling de afgelopen maanden. Ik had het niet willen missen: het programma is bijzonder. Het geeft duidelijke handvatten hoe te werken aan her-training van je hersenen zonder met Bromtonen zelf bezig te zijn. Al heeft de training niet opgeleverd wat ik hoopte,verschillende elementen uit het programma blijf ik komende tijd gewoon gebruiken. Misschien komt op de langere duur wel (meer) resultaat?  

Vergelijken inhoud en kosten
Ter afweging ook nog: misschien inhoud van programma’s en kosten eens vergelijken tussen DNRS, GGD aanbod en dat van de Audiologische centra? Voor wat ik ervan weet: de inhoud van de trainingen verschilt weinig. De kosten voor de DNRS training bedragen rond de 300 euro afhankelijk van wat u bestelt via internet.

Ook kunt u goedkoop (8,50 euro in 2018) het Duitstalige e-book aanschaffen van Stefan Knabe, die zichzelf ook door her-training van Bromtonen afgeholpen heeft. Aan dit boekje ontbreekt een gedetailleerd programma. Het geeft grove handvatten en vertelt meerdere geslaagde verlossingsverhalen…het laat u vrij om te zoeken naar een eigen programma dat bij u past. De ervaringen van de anderen kunnen u inspireren in uw zoektocht.

Sterkte met uw situatie en alvast fijne Feestdagen gewenst.


Geplaatst in nieuws | Reacties uitgeschakeld voor DNRS levenslang?

DNRS training bijna ten einde

Een beetje staccato, dit bericht. Er zijn nog twee weken te gaan en ik moet (afspraak) en wil er iets over schrijven. Toch valt me dat moeilijk en duurt het allemaal wat langer dan gepland…u weet wel waardoor.
…………………………………………….

In dit stukje hoop ik zicht te geven op wat u ongeveer van het programma verwachten kunt. Ik doe de training Engelstalig maar heb begrepen dat er inmiddels ook een Nederlands transcript is, een vertaling op papier in het Nederlands. De DVD’s zijn (vooralsnog) Engelstalig.

Nu ik dit schrijf ‘…wat u ongeveer verwachten kunt van het programma…’ komt in me op: het programma verwacht veel van u. En dat is een hele uitdaging gezien de hinder die ervaren wordt. Goed om u daar bewust van te zijn. Een training/bootcamp op locatie met alle enthousiaste professionele support van dien heeft meer kans van slagen (als start), vermoed ik, dan direct in uw eentje oefenen in de juist lastige thuissituatie.

Het DNRS programma is ervaringsgericht en combineert componenten uit verschillende therapieën. De Engelse termen komen van de DNRS website, ik omschrijf de termen vanuit de vorm van het programma gezien. Al schrijvende concludeer ik dat ik veel herhaal uit eerdere berichten over DNRS maar afijn…nu staat alles bij elkaar.

Cognitive-behaviour therapy
Bewust worden van gedachten en gedrag. Vervolgens nieuwe gedachten en nieuw gedrag bedenken en aanleren. Gedachten en gedrag beïnvloeden hoe je je voelt.

Mindfulness based cognitive restructuring
Ademhalingsmeditatie en advies die ademhaling ook als anker te gebruiken in moeilijke omstandigheden. Aanvullende meditatie, yoga, Tai Chi en dergelijke zijn optioneel.

Stoppen met stappen in oude, zich herhalende, verhalen omtrent (in ons geval) Bromtonen. Elk moment een fris moment, als het ware, met nieuwe kansen. En, volgens het programma, stuurt u zelf die kansen aan.

Ook zelf-compassie is (impliciet) terug te vinden in het programma.

Emotional restructuring therapy
Het serotonine- en dopamine gehalte in de hersenen laten toenemen door negeren van ‘negatieve’ emoties en bewust creëren van ‘positieve’ emoties. Door middel van happy video’s bijvoorbeeld en elke dag bewust worden van vorderingen die u heeft gemaakt en die opschrijven. Alles in positieve toonzetting. Aan ’t klagen…’stuck in a rut’ (vastzitten in een riedel – vrij vertaald)…break it up, verzet je zinnen.

De training vraagt u om elke dag grensverleggend bezig te zijn met betrekking tot ‘het probleemgebied’. Die vorderingen beschrijft u. Die vorderingen verbeteren uw gevoel. Maar…hoe grenzen te verleggen bij laagfrequent geluid? Daar heb ik alleen zijdelings antwoord op gevonden. Daarover in het laatste bericht binnenkort wat meer.

Foto: columbusmagazine.nl

Neural linguistic programming (NLP)
Een nieuwe ‘positieve’ benaming geven aan het oude ‘negatieve’ probleem. Daarbij een ‘positieve’ gevoelsassociatie actief oproepen, je helemaal onderdompelen in dat fijne gevoel (tijdens de werkelijke nare beleving van Bromtonen). De bedoeling daarvan is je fysiologie te beïnvloeden en zodoende je hersenen doen geloven dat wat gebeurt niet gevaarlijk is of levensbedreigend. Gedachten en gedrag beïnvloeden fysiologische uitscheiding van hormonale stofjes die de werking van je hersenen mede bepalen en zodoende de werking van je hele systeem. Door het probleem te re-framen geeft u uw hersenen de boodschap: ‘Kalm maar…het is OK…’ Als je dat maar lang en intensief genoeg volhoudt, zouden de hersenen dit gaan accepteren en daarnaar handelen.

Behaviour modification therapy
Eén element noem ik concreet: de oude visie (de basis van gewaarwording) wordt op z’n kant gezet. Je hebt volgens DNRS geen hinder van externe Bromtonen maar hinder van je eigen op hol geslagen Limbisch zenuwstelsel. Wel kan ’t zijn dat die ontsporing van je zenuwstelsel veroorzaakt is door diezelfde Bromtonen maar die laat je tijdens de training geheel en al voor wat ‘t zijn. Na de training kun je je weer (hopelijk in mindere mate) bezig houden met zoeken naar een bron, contacten met gemeente, GGD etc. DNRS erkent milieuproblematiek en houdt het tegelijkertijd voor mogelijk je zenuwstelsel opnieuw in balans te brengen ondanks voortzetting van die externe problematiek.

Incremental training (a form of neural shaping)
In kleine stapjes grensverleggend bezig zijn met betrekking tot de hinder van Bromtonen. Zie ook Emotional restructuring therapy hierboven.

Ook krijgt u zijdelings nog wat adviezen over voeding. Die mogelijkheid om jezelf sterker te maken, wordt marginaal besproken terwijl ik denk dat daar mogelijk meer in zit dan nu gedacht. Ik kom er misschien later eens op terug. Zie het boek De darm denkt mee.

In de training zijn de hierboven staande elementen met elkaar verweven, geen losse onderdelen.

Tot zover…een globaal beeld van het Dynamic Neuro Retraining System. Of het wel of niet zinvol is hier geld en energie in te steken, daar laat ik me niet over uit. Iedere Bromtoon gehinderde ervaart een net iets andere hinder en reageert daar verschillend op. Dat zal wat dit programma betreft niet anders zijn.

……………………………………………

Over een week of twee nog één stukje over DNRS:
Wat heb ik er aan gehad? En ben ik nu klaar of begin ik pas?

Geplaatst in nieuws | Reacties uitgeschakeld voor DNRS training bijna ten einde

DNRS: stormy wether

DNRS = Dynamic Neuro Retraining System

Direct maar recht door zee, beste mensen: er is, naast eerder genoemde vooruitgang, geen verdere positieve ontwikkeling. De externe Bromtonen hebben zich de afgelopen weken wederom verergerd, ook naar ervaring van mijn partner die de training niet volgt. ‘Buiten huilt de wind om ’t huis’ (zie eerder bericht hierover) verbleekt bij de stormen die tegen mijn vesting beuken en door m’n lijf razen. Het voelt als bizar en bijzonder treurig dat ik mezelf nu met dit liedje bezig houd. Ik heb bescherming nodig. Het valt me zwaar, op dit moment…ik hoop dat ik dat zo ronduit zeggen mag.

Zijn er, los van de externe verergering, andere knepen die vooruitgang mogelijk tegenhouden? Deels val ik in herhaling?

Een belangrijk onderdeel van de training – in kleine stappen gewennen aan de externe probleem gevende factor – is niet uit te voeren. Ze ZIJN er (de herrie, de vibraties in mijn lijf)…in mijn geval dag en nacht. Doseren zou betekenen dat ik de hinder uit zou moeten kunnen zetten en dan tijdelijk, in steeds groter wordende mate, de hinder toelaten. Dat kan niet, laagfrequent geluid komt overal doorheen.

Bron: reisreporter.be

Een andere belemmerende factor is mogelijk mijn eigen scepsis: het geweld dat ik ervaar is regelmatig zo hevig dat ik ten diepste niet geloven kan dat dit programma het probleem verhelpen gaat. En om volledige overgave aan succes vraagt de training expliciet wel. Let wel: ik doe wat gevraagd wordt, ik corrigeer mijn gedachte maar diep van binnen weet ik dat ik twijfel. Mijn gedachte kan zijn: ‘Blijf maar kalm, je bent ’t zelf’ (limbisch stelsel dat gereset moet worden)… mijn lichaam reageert daar niet (direct?) op. Dat blijft in allerlei talen roepen: ‘Gevaar!’

Hierop voortbordurend: er speelt op dieper niveau twijfel over los willen laten. Ook als ik mentaal beslis: ik doe dit, ik wil dit. Wil ik signalen die zeggen: ‘Je leven wordt bedreigd’ werkelijk niet meer voelen? Want dat zou uiteindelijk het gevolg zijn van een succesvol afsluiten van het trainingsprogramma. Dan de daarop volgende relativerende gedachte: als ik de oorzaken van Lfg toch niet veranderen kan, waarom dan wel die signalen willen blijven voelen? Scepsis of is ’t realiteitszin? Ik kom er niet uit, durf die sleutelvraag (nog) niet te beantwoorden.

Zo krijgt u een indruk van wat gaande is. Van de training en ook van mijn groeiende frustratie. Of is frustratie zelf-sabotage? Misschien een POP (Pathway Of the Past) die bijstelling behoeft? De training vereist zelf-onderzoek. Het uur per dag dat door DNRS gevraagd wordt, is zo gevuld, hoor. Geen probleem. Vast gezette ideeën en gevoelens rondom B duiken de hele dag door op en die behoeven dan correctie via een bepaald circuit.

In dit bericht ben ik afgeweken van ’t gestelde oefenplan, ik heb een uitstapje gemaakt naar Brom. Nu weer terug naar de uitdaging. Hey hey ho ho ho (onderdeel van het programma: lift your spirit)…I can do it?

Ik wens mezelf sterkte en doorzettingsvermogen en u ook.

Geplaatst in nieuws | Reacties uitgeschakeld voor DNRS: stormy wether

Bromtoon geluk

Onderdeel van de DNRS training (Dynamic Neuro Retraining System) is een positieve associatie vinden en gebruiken voor de narigheid van ‘je weet wel’. Dat gebruiken, bestaat (bij hinder) uit je helemaal in die associatie onderdompelen. Je zet zo een gebaand pad in je zenuwstelsel op verkeerd been, op losse schroeven, waardoor nieuwe connecties in je hersenen mogelijk worden gemaakt. Lees verder

Geplaatst in nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Bromtoon geluk