Zendmasten in Nederland

Op februari 2015 staan er in geheel Nederland 36.089 antenne-installaties.
Op oktober 2016 staat de teller op 42.846 antenne-installaties.
Het gaat om masten voor GSM 900, GSM 1800, LTE (G2, G3, G4) en UMTS (G3).

Op antenneregister.nl kunt u zien wat er bij u in de buurt staat aan antenne-installaties. Bij het antennebureau is te vinden om wat voor soorten antennes het gaat.

Sinds 2009 heeft het gebruik van mobiele telefoon- en data verkeer een ware vlucht genomen.
Willem op www.g4.nl:

“Voor installaties met een stroomverbruik groter dan 4000Watt moet de gemeente een extra vergunning verlenen. In tal van gemeenten, zoals Den Bosch waar ik woon, valt daarover echter niets terug te vinden in openbare publicaties.

Als u nog strijdbaar bent kunt u proberen een politieke partij in te schakelen om tot reductie van het zendvermogen te komen. Mogelijk kunt u, en andere flatgenoten via een (individueel) WOB verzoek (U doet een beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur) informatie bij de gemeente opvragen en wellicht bezwaar aantekenen of afdwingen dat het (opgenomen) vermogen tenminste tijdelijk onder de 4000Watt blijft.

Mocht de gemeente niet of niet toereikend reageren, aarzel dan niet om dit de melden aan de nationale ombudsman. Nu straf boetes (op het niet compleet en tijdig antwoorden op een dergelijk verzoek) door de politiek zijn weggenomen blijken gemeentes nog minder bereid tot medewerking.
Vreemd genoeg moet ik de eerste politicus nog tegen komen die ook een antenneinstallatie op het dak heeft (op ons standskantoor staat een installatie van 12 Watt bij ons 9100Watt !!)”

Bronnen:

About Joost Kahmann

Sinds december 2013 op zoek naar bronnen voor bromtonen overlast.

07. april 2015 by Joost Kahmann
Categories: Zendmasten | Reacties uitgeschakeld voor Zendmasten in Nederland