Bromtoon?

Dat u deze website bezoekt, betekent waarschijnlijk dat u al weet wat Bromtonen zijn?

Mijn visie, vanuit inmiddels jarenlange ervaring, is:

Een Bromtoon is een krachtig destructief krachtenveld dat zich kenbaar maakt door geluid, trillingen en drukuitoefening. Zo’n krachtenveld is in staat de menselijke fysiologie sterk en direct te beïnvloeden in negatieve zin. Het is zo sterk dat het je huis in beweging kan brengen.

DE Bromtoon bestaat niet: elke gedupeerde neemt ‘m/ze op eigen wijze waar.
Voor de een is ‘ie dag en nacht hoor- en voelbaar, een ander ervaart ‘m enkel ’s nachts, weer een ander af en toe, u kunt ‘m horen, u kunt ‘m door trillingen, druk en fysieke mallaise voelen, combinaties hiervan enzovoort.

Omgevingsdiensten en andere deskundigen zeggen:
Bromtonen zijn geluid dat zich niet als geluid gedraagt (in natuurkundige zin).
Door omgevingsdiensten Achterhoek, – Regio Arnhem en gemeente Zutphen wordt ‘ie aangeduid als ‘fenomeen’.

Doordat Bromtonen zich niet als normaal geluid gedragen, is de richting heel moeilijk te bepalen en zijn bronnen dus moeilijk of niet te vinden. Trillingenonderzoek (door onderzoeksbureau Microflown uit Arnhem bijvoorbeeld) is mogelijk een betere methode dan metingen van geluid. Eind februari komt de uitslag van een dergelijk onderzoek dat in december 2016 in Zutphen is gedaan.

Verder is ‘t zo dat twee frequenties met elkaar een nieuwe derde frequentie kunnen vormen. Zo’n bron is dan onvindbaar omdat ‘ie er gewoon niet is.

Hier kunt u een video kijken over akoestisch infrasoon geweld van de NOS (najaar 2017)

Voor wie er meer over weten wil: kijk op de website van stichting Laagfrequent geluid…daar staat allerlei relevante informatie. Onderwerpen die op hun pagina Informatie aan de orde komen zijn: bron, gevolgen, waarnemen, impact, overbrengen, proces, opsporen, melding maken, oplossingen, publiciteit. Warm aanbevolen, zeer lezenswaardig.

Ik kies ervoor al deze informatie niet in eigen woorden opnieuw te schrijven, dat is werk dubbelop…http://laagfrequentgeluid.nl/html/informatie/info.html