Verandering van spijs…

We wonen er sinds een paar weken…Ruinerwold en ik val maar direct met de deur in huis: qua Bromtonen van de regen in de drup. Hier, naar mijn leken inschatting, dezelfde bron als in Zutphen. Zelfde ‘brom’- en ‘piep’tonen, zelfde dynamiek in hoe het geluid zich in je aandient, zelfde trillingen- en krachtenvelden die zich, gekoppeld aan de tonen, door je lichaam wringen. Dezelfde ziekmakende effecten…ik lepel het allemaal maar niet op. Mijn man heeft trouwens wel iets minder last maar die wil hier niet besproken worden.

We wisten ’t al wel…dat van die drup (nergens in Nederland voor ons nog Bromtoon-vrij wonen) maar dan toch die confrontatie met de dagelijkse nare werkelijkheid…dat heeft even huilbuien uit onmacht gekost. Je vertrekt, tegen beter weten in, toch hoopvol naar je nieuwe leven. Ook nu nog hoop: misschien duurt het een tijd voor mijn brein gekalmeerd is? Inzet: als Bromtonen voortkomen uit straling/informatie van zendmasten dan maak ik hier goede kans om te helen…één zendmast maar in wijde omtrek. Ik houd u op de hoogte.

Zijn we nu voor niets verhuisd: absoluut niet. Het is zo heerlijk hier in het gemoedelijke kleine dorp, uitzicht op veel bomen en lucht, zo’n totaal andere levensbeleving dan in de stad. In Zutphen naar een supermarkt in een winkelcentrum, hier naar de biologische boerderijwinkel op de fiets. Straatje uit en dan de weilanden door. Vanmorgen op de fiets erheen was ik zo gelukkig dat ik er wel van huilen kon. Nu die andere bevrijding nog…dan laat ik ze echt stromen…

Deze verhuizing is in allerlei opzichten een grote verandering. Daar komen vaak andere veranderingen uit voort. Het leven wordt hier anders opgediend. Andere ‘voeding’ geeft nieuw perspectief en nieuwe be-leving? Uiteindelijk zonder akoestisch geweld? Niet omdat dat ophoudt maar omdat ik/wij anders in het leven zullen staan en ze niet meer zullen waarnemen? Een shift in ons bestaan doordat de verhuizing an sich een shift is? Hoop, hoop, hoop 😉

Die wens ik u ook en tegelijkertijd natuurlijk: sterkte met uw situatie. Blijft u melden? Op de website van stichting Laagfrequent geluid vindt u waar dat te doen. Laat gemeentes, RIVM, Omgevingsdiensten en GGD niet inslapen! Alle goeds.

Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.