Uitzending De Monitor: hier te zien

Heeft u ook afgelopen zondag naar TV programma De Monitor gekeken, over geluidsoverlast…hoe gemeenten omgaan met meldingen van ‘mysterieuze’ bromtonen? Dat kunt u hier (met toestemming van De Monitor, waarvoor dank) alsnog doen.

Goed dat er nu meer landelijke bekendheid is en komt. En na die constatering val ik een beetje stil. Ik zag ’t bij enkelen op de FB Lotgenoten pagina ook. Ik vroeg me af: wil ik erkenning voor de Bromtoon (die er impliciet wel was) of voor het lijden dat eruit voort komt? Dat laatste heeft te weinig aandacht gehad. Toch weer die suggestie van ‘enkel’ hinderlijk geluid, waar heb ik die eerder gehoord…, terwijl akoestisch geweld de lading veel meer dekt. Geen woord over trillingen helaas. Je kunt veronderstellen dat daar gezondheidsrisico’s aan zitten. In bedrijven zijn er Arbo trillingen richtlijnen over belastbaarheid van werknemers… Erkenning voor lijden, ziekmakende effecten, vrees is een vraag om bescherming.

Afijn, de Monitor is er niet om ons te helpen, dat is hun doelstelling niet. Van kijkcijfers zal afhangen of er nog een uitzending over komt? Of ben ik nu te zuur…Het ging vooralsnog om een globale dus oppervlakkige verkenning van het onderwerp en daar zijn wij, gedupeerden, hoe dan ook blij mee. Meer begrip is een stap in een lang proces.

Opvallend in de uitzending: de RIVM overweegt de GGD richtlijn bij te stellen zodat mensen beter geholpen worden. Ben benieuwd…eindelijk bescherming dan?

Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.