Uitgeprobeerd: Calmer oordopjes

Periode: een week in juli 2020

Deze in-ear oordopjes zijn ontwikkeld om geluidsbeleving nog mooier te maken en stress in je gehoor/leven te verminderen. Je kunt ze (ook) dragen onder een over-ear koptelefoon. Ze voorkomen ‘rond zingen’ van geluid in je oren.

Bij toeval bleken ze voor een aantal mensen met Tinnitus gunstig uit te pakken. De Tinnitus geluiden, andere geluiden dan Bromtoon geluiden, werden door de dopjes iets ‘bijgesteld’ en zo draaglijker. Voor mij reden om uit te proberen of Calmer oordopjes ook leed van Bromtoon-gehinderden zou kunnen verminderen.

Na een week dagelijks uitproberen weet ik dat het laagfrequent geweld in ieder geval niet wegneemt. En ook: dat er soms ineens verheugend effect is.

Er verandert niets aan het volume van de geluiden (en bijbehorende trillingen) als je ze draagt. Wel haalt het altijd een ‘scherp randje’ van de geluiden weg. Het is subtiel maar je hoort ‘t. En soms, als de hinder niet al te intensief (kwaliteit) of hard (volume) is, maakte dat zelfs dat ik even echt om de Bromtonen heen kon leven. Ineens me realiseren: ‘Ik heb ze net een poosje niet bewust waargenomen’…een euforische ervaring die ik de afgelopen negen jaren niet vaak had.

Ook in winkels (supermarkten en bouwmarkten) merkte ik er positief effect van. Regelmatig word ik helemaal naar (oa evenwicht gestoord) van de effecten van Bromtonen op mijn hersenen, naar van de vele koelinstallaties en ventilatiesystemen. In de winkels vertoeven en me concentreren op wat ik er kwam doen, ging me makkelijker af.

De dopjes kun je makkelijk in je oren laten zitten. Ze zijn klein, vallen niet op. Ook slapen ermee is goed mogelijk maar je meer nachtrust geven, gaat, denk ik, niet gebeuren. Of je moet heel weinig hinder ervaren…dan zijn ze mogelijk genoeg doordat ze dat ‘scherpe randje’ stroomlijnen? Mijn persoonlijke hinder is elke nacht zo hevig dat deze dopjes voor slapeloze nachten zouden zorgen. Niet gedaan dus.

Kanttekening: de dopjes zijn zo klein dat ik regelmatig ongerust was ze te verliezen. Ik werk veel in de tuin en bij vooroverbukken, bleek er vaker één ervan ‘los’ in mijn oor te hangen…ik voelde ‘m dan kantelen. Je zou ze kwijt kunnen raken?

Afijn, heeft u er iets aan, deze beschrijving? We weten immers: ieder heeft een ander gehoor, ieder neemt laagfrequent geluid op andere wijze waar. Op het moment dat ik ze kocht, kosten ze 23 euro. Als u milde hinder ervaart, de moeite van ’t uitproberen waard? Het effect is zo subtiel dat ik er geen ‘doen of niet doen’ over durf uit te spreken. Maar…spaarzame momenten van rust in mijn hoofd…zijn mij wat waard. Ik blijf ze voorlopig overdag dragen in winkels en bij milde hinder.

Toekomstplannen:

  • op advies van een lotgenoot de Titanium versie van Flare audio uitproberen (retourneren mogelijk)
  • helpen die niet: de ontwikkelingsafdeling van Flare Audio Ltd aanschrijven over hinder van laagfrequent geweld

https://www.flareaudio.com/

Sterkte met uw situatie

Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.