Shift van Lfg naar Lft – doe mee!

Op FaceBook is een besloten lotgenotengroep, bent u daar al mee bekend? Onderstaand bericht heb ik daarvan overgenomen. Voor de leesbaarheid heb ik wat ingekort en bijgesteld, maar de essentie staat hier. Marcel Muizelaar roept op tot samenwerking, roept op tot meedoen aan een nieuwe manier van melden van Lfg-hinder.
………………………………………………………………………………………………………………………………….

Marcel heeft sinds 2015 hinder en heeft de afgelopen 3 jaar ‘het fenomeen’ intensief bestudeert:

………….’Samen met een netwerk aan kennis en ervaringen, zijn wij het eens geworden, dat LFG (geluid) het resultaat is van LFT (trillingen). Met de definitie LFG zal sporadisch een bronnetje gevonden worden, wanneer hiervoor een microfoon gebruikt wordt, zoals velen dat nu met een mobieltje doen. Kort gezegd, je meet het effect van een veroorzaker. Met de definitie LFT kun je met trillings-meters wellicht de bron opsporen oftewel de veroorzaker.

Mijn Doel:
Door alle onduidelijkheid wordt er veelal met hagel geschoten d.w.z. dat er allerhande mogelijkheden qua bron worden geopperd, zo ook de beleving. Helaas gaat ook dit proces in mist op, want je kunt soms iets raken, maar de voltreffer heb je niet in beeld.

Graag zou ik met een aantal mensen, door middel van meldingen aan overheidsinstanties, samen inzicht verkrijgen hoe de vragen of meldingen over LFT (laag Frequente Trillingen) worden beantwoordt. Doet u mee?

Melding van LFT maken bij:
RIVM
GGD
Omgevingsdienst van jouw regio : https://www.omgevingsdienst.nl/omgevingsdiensten/
Gemeente

Wat dan melden?
Vertel over voelbare trillingen oftewel LFT, Laag Frequente Trillingen in jouw huis. Dan vraag je om onderzoek naar deze trillingen. Maak geen melding van geluid, want dan krijg je een standaard brief over LFG.

Als deze opzet in werking wordt gezet, gaan onze conclusies/bevindingen naar de Ombudsman. Zo kunnen we samenwerken om duidelijkheid te krijgen en hoe wij dit varkentje gaan wassen. Dat is in ieder geval mijn doel!

Graag de antwoorden die je krijgt van de instanties, sturen naar:

Aldus Marcel Muizelaar…………………….

Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.