Griep voorkomen

Voor een Bromtoon gedupeerde is ziek worden en je huis daardoor niet kunnen verlaten of nog erger: aan bed gekluisterd worden, een nachtmerrie die je liefst probeert te voorkomen. Ons immuunsysteem werkt niet optimaal doordat we ’s nachts veelal niet die diepe slaaptoestand bereiken waarin dat systeem aan het werk gaat. Daarom de volgende tips waardoor de kans dat u griepbesmetting oploopt, verkleind:

Zorg dat u warm blijft. Bent u te koud gekleed dan besteedt uw lichaam energie aan warm worden die ook gebruikt had kunnen worden door uw immuunsysteem.

Verfris uw huis regelmatig, zodat mogelijke ziekteverwekkers niet blijven hangen.

Dat geldt ook voor uw lijf: drink regelmatig zodat afvalstoffen en mogelijke ziekteverwekkers uw lichaam kunnen verlaten. Warm water leent zich hier goed voor of warm water met citroensap en een theelepel honing erin. Suikerhoudende dranken zijn af te raden omdat die vitamines en mineralen afbreken.

Eet gezond, veel groente en fruit met name. Wist u dat er in een portie kiwi, rode paprika, broccoli en met stip op nummer 1: rozenbottel veel meer vitamine C zit (goed voor uw immuunsysteem) dan in dezelfde portie sinaasappel? Dan wel rozenbotteljam bij de reformwinkel of op de reformafdeling van uw warenhuis kopen, daar zit veel minder suiker in.

Was uw handen als u van de winkel thuiskomt en uw boodschappen heeft uitgepakt. Op die plek komen veel (zieke) mensen samen. Hoesten, winkelkar vastpakken…afijn, you get the picture

Leeg de prullenbak waarin papieren zakdoekjes terecht komen, vaker dan anders. Ook weer om ziekteverwekkers snel weg te werken.

Maak regelmatig een wandeling in de frisse buitenlucht om licht op te doen en verse zuurstof…een oppepper voor uw systeem.

U kunt vitamine C extra slikken. Een teveel hiervan kan niet ontstaan, die plast u uit.

Euchinacea (de plant Zonnehoed) is een boost voor immuunsysteem. In tabletjes of druppels is het onder andere te vinden onder de naam Echinaforce van het merk A. Vogel. Het kan preventief gebruikt worden en ook tijdens verkoudheid en griep om er sneller van af te raken.

En als u, ondanks alle moeite om zo gezond mogelijk te blijven, dan toch verkouden of grieperig geworden bent, snuit uw neus niet maar haal op. Of snuit zachtjes zodat ziektekiemen zich niet in gezichtsholtes verspreiden waardoor ontsteking kan ontstaan. Dan bent u nog verder van huis.

100% Griep voorkomen, kunt u niet. Wel er alles aan doen om kans te verkleinen. Succes ermee.