Landelijke media dag over Bromtonen

Om in de agenda zetten:

Vrijdag 27 december 2019 is er een landelijke media dag over de groeiende hinder van laagfrequent- en infrasoon geluid. RIVM onderzoek in 2018 wees uit dat er toen al 1,3 miljoen mensen waren in ons land die Bromtoon hinder hadden, waarvan 2% ernstig. De NOS en regionale omroepen besteden uitgebreid aandacht aan het onderwerp.

Via stichting Laagfrequent geluid begrijp ik dat er ongeveer 3500 mensen hebben gereageerd op een eerdere oproep van de omroepen. Ze vroegen om informatie (ook via een enquete), persoonlijke ervaringen en of je bereid was mee te doen aan een uitzending. Een mooie ontwikkeling: waar een paar jaar geleden nog nauwelijks gesproken werd over Bromtoon ervaring, reageren nu zoveel mensen. Ook de media belangstelling is groeiende en zeer welkom natuurlijk. Deze zal de overheid niet voorbij gaan en daar moet de regelgeving of bescherming toch vandaan komen.

Gedetailleerde informatie over programmering heb ik niet. Ik verwacht dat het journaal er aandacht besteed. EenVandaag wellicht? Nieuwsuur? En kijkt u op de programmering van uw eigen regionale omroep? Mocht er meer duidelijk worden dan maak ik er nog een bericht over.

Als u iemand kent die Bromtoon hinder heeft en die geen internet gebruikt, geeft u dit bericht dan door? Sterkte met uw situatie.

Foto: RTV Noord

Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.