Bromtoon geluk

Onderdeel van de DNRS training (Dynamic Neuro Retraining System) is een positieve associatie vinden en gebruiken voor de narigheid van ‘je weet wel’. Dat gebruiken, bestaat (bij hinder) uit je helemaal in die associatie onderdompelen. Je zet zo een gebaand pad in je zenuwstelsel op verkeerd been, op losse schroeven, waardoor nieuwe connecties in je hersenen mogelijk worden gemaakt. Het B…woord gebruik je niet meer, ook onderdeel van de training.

Je beleeft die positieve gevoelens helemaal ten volle, ten aanzien van B, kruipt er met gedachten en gevoelens helemaal in. U zult vast begrijpen dat ik er geruime tijd over heb gedaan om een dergelijk beeld te vinden. Niets woog op tegen de impact die ik ervaar. Totdat er afgelopen week een zin in me opkwam.

Was ’t een herinnering, hoorde ik ’t onbewust op de radio? Ik weet ’t niet maar ’t was er: …  (zingen) en buiten huilt de wind om het huis … Direct een gevoelsbeeld daarbij: buiten koud, huilende wind en binnen een haard aan, donkere huiskamer met oranje gloed van de warme vlammen…Die associatie lijkt te werken, hij past zogezegd.

Foto: superiorclay.com

Ik zocht op YouTube en de zin blijkt te komen uit een liedje (jaren ’70 denk ik) dat heet Toen was geluk heel gewoon. Oorspronkelijk van Gerard Cox? Ik laat u de versie van Van Kooten en De Bie horen.

Ik zie het vinden van de juiste associatie als positieve stap in mijn DNRS-ontwikkeling. Er is innerlijke bereidheid om B als positief te labelen in ieder geval. Ik voelde daar steeds stevige weerstand tegen. Wie weet wat die bereidheid oplevert op termijn?

Minder horen en voelen doe ik (nog) niet, los van dagen/uren waarop ‘je weet wel’ er ineens minder intensief is. Dan langere periodes van echt niet waarnemen. De hitte blijkt van geen invloed geweest te zijn op het verergerd ervaren (zie mijn vorige bericht hierover), de situatie is ‘gewoon’ verergerd: meer of andere uitstoot. En daarmee dealen dan maar weer.

Weet u voor uzelf een positief (gevoels)beeld op te roepen als B huilt om en in uw oren en meer? Of heeft u iets aan het beeld dat ik u schets? Ik hoop het van harte. Sterkte en succes.

Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.